Častokrát se člověk pozastaví nad tím, co je druhý schopen strčit do pusy. Ovšem na klíčcích není nikterak nic zvláštního, ba právě naopak by takové klíčky měly být součástí, a to pravidelnou, každého jídelníčku! Vylepší nejen samotný pokrm, ale přinesou tělu tolik potřebné látky, které už se jinde velice těžko hledají – přesně proto také neustále roste popularita a oblíbenost těchto složek potravy. Samozřejmě, lidstvo odnepaměti pěstuje nějakou tu obilovinu, to je zcela jasné. Ovšem často se nestane, že by lidé pojídali už vyklíčené rostlinky. A to se dnes změní.
Proč si dát ten klíček?
Třeba takové obilné klíčky Naklíčeno.cz jsou naprosto ideálním doplňkem každého jídla a mají široké použití. Ale proč vlastně jíst něco, co ještě ani není hotové? Například proto, že takové klíčky obsahují opravdu vysoký počet bílkovin, které jsou nutné ke stavbě svalové hmoty a vůbec ke všem důležitým činnostem těla, protože bílkovina – to je základ všeho života na Zemi. Samozřejmě obsahují také cukr a škrob, bez těch to nejde, celou řadu tělu prospěšných vitamínů a minerálních látek spolu se stopovými prvky. Tam je nejdůležitější jmenovat hlavně vitamíny skupiny B a E, které jsou obzvláště důležité pro správný chod těla. Například vitamín B také pomáhá při předcházení oparům nebo zánětům. Je tu také spousta minerálů – vápník, fosfor, draslík či hořčík, mangan, železo, super zinek nebo třeba selen pro zdravé vlasy.
A k čemu je vlastně jíst?
No, úplně ke všemu. Dejte si je k řízku a k bramborám spolu s ostatní zeleninou, na páře, grilu či na pánvi připravené, dejte si je do polévky, buďto krémové, kde je rozmixujete, nebo jiné, kde je jen posypete (lze i prohodit). Můžete si je dávat do salátů, příloh, polévek. Zkrátka do všeho, kde byste chtěli chuť trochu vylepšit. A příprava už vůbec není těžká, stačí se jenom podívat na nějaký recept a hned víte, že to není žádná raketová věda.